duminică, 15 septembrie 2013

Scrie si tu! Implica-te!

Pe infertilitate.com am citit ca saptamana 16 - 22 septembrie 2013 este săptămâna națională de conștientizare a fenomenului social și medical al infertilității.

Despre ce este vorba?
"Acum este vorba despre a salva Subprogramul FIV al Ministerului Sanatatii. Atat timp cat a functionat, au fost aprobate 1486 dosare, depuse in perioada august 2011 - dec. 2012 . In acest an 2013 nu s-au putut depune dosare, desi Subprogramul teoretic exista, este in lista de programe nationale de sanatate publicata in Monitorul Oficial."

Ce putem face noi?
"Ideea de baza este urmatoarea: rugam persoanele afectate de infertilitate si pe sustinatorii acestora sa scrie scrisori ministrului Sanatatii. Scrisori pe hartie, puse in plic timbrat si trimise la cabinet, in perioada 13 - 20 septembrie.
Adresa:
MINISTERUL SANATATII
Cabinetul Dlui Ministru Eugen Nicolaescu
Intr. Cristian Popisteanu nr. 1-3
sector 1 cod 010024 BUCURESTI
Scrisorile trebuie sa fie personalizate, incepute cu formula “Stimate Domnule Ministru Eugen Nicolaescu”, si trebuie semnate, fie cu numele intreg, fie cu initiale. Scrisoarea nu trebuie sa fie lunga (poate avea 1/2 pagina, dar daca simtiti nevoia sa scrieti mai mult - nu va limitati), ci sincera si convingatoare: ce ati vrea sa stie ministrul Sanatatii despre lupta cu infertilitatea si despre importanta sprijinirii cuplurilor hipofertile. Ideal ar fi ca scrisorile sa fie scrise de mana, sa se vada ca nu sunt “fabricate in redactie” si sa vina din toate colturile tarii (ba si din afara tarii, in semn de sprijin si solidaritate cu cuplurile hipofertile din Romania, rugam sustinatorii nostri care locuiesc abroad sa se implice - da, se poate scrie si intr-o limba straina de circulatie internationala; o sa ne rugam si colegele din Fertility Europe sa scrie). Scrisorile pot fi si scrise la computer si doar semnate de mana. Rugati si pe cei apropiati sa scrie, important este mesajul, dar si numarul scrisorilor.
Scrisorile vor trebui puse la posta in perioada 13 - 20 septembrie, sa ajunga grupat si sa isi faca efectul."

Nu este un efort prea mare si nici nu este o actiune costisitoare. Haideti sa facem acet lucru, sa urmam initiativa Asociatiei. Ganditi-va ca puteti ajuta printr-un simplu gest. De cate ori asteptam sa ni se intample ceva bun si noua? Acum putem noi sa facem ceva pentru noi sau pentru altii. Stiu ca nu sunt foarte multi vizitatori pe aceasta pagina dar, pe cei care intra intamplator si se lupta cu problema infertilitatii VA ROG sa scrieti si sa trimiteti scrisorile.

Cu drag si speranta,
R.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce spui?

Altă parte din poveste...

 E 2021 și înainte de asta au fost toți anii ăștia despre care am scris până acum sau despre care am tăcut până acum. Nu e ușor să treci mer...